~ Portal za razvoj demokratske i pravne svijesti u BiH ~

~ Korupcija je rak za demokratiju ~

Log In

G. Biljana Simeunović - Čestitamo !

g. Biljana Simeunović

Datum 24.9.2020. mogao bi ostati upamćen po dobrom. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je potvrdilo da je za novog člana VSTV-a BiH, umjesto dosadašnje predstavnice Tužilaštva BiH u VSTV-u BiH, g. Jadranke Lokmić-Misirača - IZABRANA G. BILJANA SIMEUNOVIĆ. 

Vezanao za naš jučerašnji tekst "Tužiteljica sa mudima - konačno !" (http://demos.ba/clanci/tuziteljica-sa-mudima--konacno/278/) ovu priliku koristimo da iskažemo iskrene čestitike navedenoj Tužiteljici, koja je samo sa jednim glasom više, pobijedila svoju protivkanditatkinju g. Vedranu Mijović. Usput, itekako je poznato da je g. Vedrana Mijović bila favorit regenta VSTV-a BiH g. Milana Tegeltije iz njemu poznatih razloga. Bilo kako bilo, "na jedvite jade" za člana VSTV-a BiH iz Institucije Tužilaštva BiH izabrana je hrabra i smjela Tužiteljica g. Simeunović. 

Inače, živo nas zanima čiji je to jedan glas "presudio" u korist g. Simeunović. Ko je taj pojedinac ili pojedinka ? I o njemu ili njoj također sve najbolje. Nadamo se i vjerujemo da će izabrana Tužiteljica, na jednoj od budućih sjednica VSTV-a BiH otvoriti pitanje pokretanja najopsežnije Tužilačke akcije u BiH ka konačnom cilju - uklanjanje korupcije, pogotovo političke iz svih sfera našeg zarobljenog društva.  Naše društvo je to zaslužilo. Naša djeca to zaslužuju zarad budućnosti koju kroje koruptori u mnogobrojnim organima Uprave, upravnim organizacijama, javnim Ustanovama, Pravosudnom Sistemu - Jurisdikciji BiH. BiH može i mora povratiti svoj dobro narušen Integritet zbog političke korupcije koja je doslovno ogrezla u Nacionalnu Prijetnju broj 1. 

Poštovana Tužiteljice g. Simeunović - SRETNO !  

~ DEMOS.ba

Mišljenja iznešena u tekstovima ne označavaju nužno stavove portala Demos.ba